Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-04@18:14:13 GMT

لبخند تلخ وام ازدواج به شیرینی پیوندهای مبارک

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۵۲۳۶۷

لبخند تلخ وام ازدواج به شیرینی پیوندهای مبارک

وام ازدواجی که باید گره گشای تشکیل زندگی ای جدید باشد، متاسفانه برای عده ای از زوجین که تعدادشان هم کم نیست به امتحانی دیگر از امتحانات زندگی شان تبدیل شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل ازعصر اترک، هر وقت که موضوع ازدواج جوانان مطرح شده در کنارش دغدغه های اشتغال، مسکن و انتخاب همسری شایسته و هم کف نیز برای جوانان آماده ازدواج نیز ردیف شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آن جوانانی که در لا به لای این اقتصاد بیمار توانسته اند شغلی پایدار و یا نیمه پایدار دست و پا کنند، یا با رنج و مشقت و یا بدون رنج و مشقت همسری برگزینند در ادامه مسیر با خوانی دیگر از خوان های ازدواج که نامش وام ازدواج است، روبرو می شوند.

این وامی که باید گره گشای تشکیل زندگی ای جدید باشد، متاسفانه برای عده ای از زوجین که تعدادشان هم کم نیست به امتحانی دیگر از امتحانات زندگی تبدیل شده است.

انتظار چندین ماهه برای اخذ تاییدیه بانک مرکزی برای دریافت وام ازدواج، معرفی ضامن معتبر در این وانفسایی که دیگر هیچ کس جرات ندارد، ضامن دیگری شود همچنین پاسخگویی خارج از نوبت بانک ها به برخی از متقاضیان وام ازدواج از جمله دغدغه های کنونی دریافت وام ازدواج برای زوجین هستند.

نادر یکی از متقاضیان وام ازدواج می گوید: اسفند ماه سال 95 برای دریافت وام ازدواج در سامانه اینترنتی ثبت نام کردم اما هنوز بانک مرکزی تاییدیه ام را اعلام نکرده است تا بتوانم برای دریافت وام ازدواج اقدام کنم.

او می گوید: طی فروردین و اردیبهشت ماه امسال به بانک عامل مراجعه کردم که آیا تاییدیه ام مشخص شده یا خیر؟ مسئول شعبه گفت با توجه به اینکه انتخابات پیش رو است، فعلا وضعیت اعطای وام ها هم بلاتکلیف مانده است.

رضا نیز درباره وام ازدواج می گوید: پاییز سال 94 برای دریافت وام ازدواج در سامانه اینترنتی ثبت نام کردم که پس از سه ماه تاییدیه ام را اخذ کردم و چون در بانک عاملی که باید وامم را دریافت می کردم، آشنا داشتم، توانستم با معرفی ضامن و بدون اینکه پشت نوبت، منتظر بمانم خیلی سریع وامم را دریافت کنم.

نسترن نیز می گوید: پس از اینکه تاییدیه ام را دریافت کردم برای اینکه جلوتر از بقیه وام ازدواج بگیرم در بانک عامل آشنا داشتم و سریعتر از بقیه آنانیکه جلوتر از من ثبت نام کرده بودند و تاییدیه اشان را گرفته بودند ، وامم را گرفتم.

مجید می گوید: در سال 94 برای وام ازدواج در سامانه ثبت نام کردم اما چون پیام تاییدیه برای ثبت نام کننده ارسال نمی شود، پس از چند ماه، از تاییدیه ام مطلع نشدم که افتتاح حساب را انجام دهم بنابراین نامم دوباره در چرخه لیست انتظار بانک قرار گرفت.

عباس نیز می گوید: وقتی در سامانه ثبت نام می کنیم این نقص است که پیام تاییدیه بانک مرکزی برای متقاضیان ثبت نام شده ارسال نمی شود و ثبت نام کننده باید به صورت مرتب به شعبه بانک عامل مراجعه کند و بپرسد آیا تاییدیه اش اعلام شده است یا خیر؟

وی می افزاید: در سال 93 برای وام ازدواج ثبت نام کردم اما چون پیام تاییدیه، برایم ارسال نمی شد، سه مرتبه از تاییدیه ام مطلع نشدم و سه مرتبه در لیست انتظار بانک عامل قرار گرفتم و دو سال طول کشید تا بالاخره وام ازدواج گرفتم.

نادیا نیز اظهار می کند: در اسفند ماه سال گذشته برای دریافت وام ازدواج در سامانه اینترنتی اقدام کردم، ابتدا نامزدم در سامانه ثبت نام و بانک عامل خود را انتخاب کرد اما پس از آن، من که می خواستم ثبت نام کنم بانک عاملی را که نامزدم انتخاب کرده بود، پذیرش جدیدی را نپذیرفت و من مجبور شدم که بانک عامل دیگری را انتخاب کنم.

وی می افزاید: حال دغدغه هر دوی ما این است، پس از اینکه تاییدیه هایمان را اخذ کنیم برای معرفی ضامن ها دچار مشکل شویم.

وی می گوید: پس از گذشت سه ماه هنوز تاییدیه هایمان هم اعلام نشده است.

علی نیز می گوید: مشکل من برای دریافت وام ازدواج معرفی ضامن معتبر است و نمی دانم برای معرفی ضامن چه کنم؟

ثبت 18 هزار درخواست وام ازدواج در استان

محمد میلانلو، مسئول دبیرخانه کمیسیون بانک های خراسان شمالی نیز در گفت و گو با خبرنگار عصر اترک درباره دغدغه زوجین برای دریافت وام ازدواج اظهار کرد: بانک های ملی، ملت، مسکن، کشاورزی، رفاه، صادرات، سپه، تجارت، پست بانک و بانک توسعه تعاون، بانک های عامل در پرداخت وام ازدواج به متقاضیان هستند.

میلانلو گفت: در خراسان شمالی در سال 93 تعداد 24 هزار و 95 نفر برای دریافت وام ازدواج ثبت نام کردند که این بانک های عامل به 15 هزار و 821 نفر به مبلغ 471 میلیارد و 735 میلیون ریال وام ازدواج اعطا کردند.

وی افزود: در سال 94 نیز 15 هزار و 104 نفر در استان برای دریافت وام ازدواج ثبت نام کردند که این بانک های عامل به هفت هزار و 454 نفر به مبلغ 225 میلیارد و 170 میلیون ریال وام اعطا کردند.

وی در ادامه اعلام کرد: در سال 95 نیز 18 هزار و 82 نفر در استان برای دریافت وام ازدواج ثبت نام کردند که بانک های عامل به 11 هزار و 194 نفر به مبلغ یک هزار و 18 میلیارد و 785 میلیون ریال وام ازدواج اعطا کردند.

میلانلو خاطر نشان کرد: از میان بانک های عامل یاد شده فقط بانک های ملی و رفاه توانستند به بیش از تعهد خود در پرداخت وام ازدواج به ثبت نام کنندگان عمل کنند و در سال گذشته بانک ملی تا 112 درصد و بانک رفاه نیز تا 110 درصد وام ازدواج پرداخت کرد.

وی افزود: با این وجود، سایر بانک های یاد شده در استان نتوانستند به تمامی متقاضیان ثبت نام شده در تعهد خود وام بپردازند.

وی درباره علت آن نیز اظهار کرد: بانک مرکزی سهمیه وام ازدواج هر استان را بر مبنای منابع قرض الحسنه بانک های عامل، تعداد ازدواج ها و سرانه جمعیتی هر استان مشخص می کند.

کاهش سپرده گذاری ها قرض الحسنه و پس انداز

مسئول دبیرخانه کمیسیون بانک های خراسان شمالی تصریح کرد: با توجه به اینکه طی سال های گذشته آمارها حکایت از آن داشته که سپرده گذاری هم استانی ها در حساب های قرض الحسنه و پس انداز این بانک های عامل تنزل داشته و اغلب هم استانی ها بیشتر تمایل داشته اند که در حساب های کوتاه مدت این بانک ها و یا در موسسات مالی و اعتباری سپرده گذاری کنند بنابراین بسیاری از بانک های عامل استان نتوانستند به تمامی ثبت نام کنندگان خود پاسخ دهند زیرا منابع قرض الحسنه آنان کافی نبوده است.

وی همچنین خاطر نشان کرد: نکته قابل تامل دیگر این است که 60 تا 70 درصد از وام های ازدواج اعطا شده به ثبت نام کنندگان معوق شده اند و وصول نشده اند.

وی یادآور شد: تا 30 آذر ماه سال 95 در استان 17 هزار و 859 نفر متقاضی وام ازدواج در صف انتظار دریافت وام ازدواج قرار داشتند.

میلانلو اظهار کرد: برای تسریع در پرداخت وام ازدواج به زوجین، علاوه بر اینکه باید بازپرداخت وام های ازدواج داده شده به متقاضیان، وصول شود همچنین در این استان می بایست فرهنگ سپرده گذاری در حساب های بلند مدت و قرض الحسنه نیز احیا شود و مورد اهمیت قرار گیرد.

وی در همین راستا به گلایه برخی از زوجین در زمینه معرفی ضامن های معتبر برای دریافت وام ازدواج نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به معوقات یاد شده در بازپرداخت وام ازدواج از سوی وام گیرندگان، بانک ها بر اساس قانون ملزم هستند که ضامن معتبر معرفی کنند که مورد تایید بانک باشد.

وی افزود: این ضامن می تواند کارمند یا کاسب باشد و یا هر شغل دیگری داشته باشد.

مسئول دبیرخانه کمیسیون بانک های خراسان شمالی گفت: این ضامن پس از اعتبار سنجی باید مورد تایید بانک قرار گیرد.

وی درباره معضل معرفی ضامن به بانک نیز اظهار کرد: به عقیده بنده دولت برای این موضوع باید تدبیری اتخاذ کند.

وی افزود: به عقیده بنده ضامن های زنجیره ای شاید بتواند گره از این مشکل را بگشاید.

میلانلو درباره گلایه اغلب زوجین برای اعطای وام به عده ای دیگر از زوجینی که در بانک ها آشنا دارند و بدون اینکه در نوبت منتظر بمانند، سریع وام دریافت می کنند نیز اظهار کرد: مطلع شدن از قوانین و فرآیند دریافت سریع وام حتما کار عده ای را سریعتر راه می اندازد.

وی همچنین افزود: خوش حسابی ضامن های معرفی شده و آشنایی و شناخت ها نیز بر اعطای سریع وام به متقاضی دریافت وام بسیار موثر هستند.

با این وجود، وی خاطر نشان کرد: تعبیر پارتی بازی را برای دریافت وام ازدواج قبول ندارم زیرا آمارها گویای آن بوده اند که بانک های عامل در پرداخت وام ازدواج خوب عمل کرده اند و اگر متقاضی ای وام دریافت نکرده به علت معرفی ضامن معتبر بوده است.

مسئول دبیرخانه کمیسیون بانک های خراسان شمالی درباره اعلام دیر هنگام تاییدیه بانک مرکزی نیز عنوان کرد: روال معمول این است که زوجین پس از اینکه در سایت ثبت نام می کنند تا 12 روز تعیین تکلیف می شوند تا مشمول دریافت وام ازدواج شوند.

میلانلو درباره ارسال پیام تاییدیه نیز گفت: سرور ارسال این پیام در دست بانک مرکزی است، با این وجود این دغدغه را گزارش می دهیم تا چاره ای برای آن اتخاذ شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۵۲۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت تلخ‌کامی اقشار کم درآمد را به شیرینی تبدیل کند‌

امام جمعه کرمان گفت: توقع مردم از دولت انقلابی رقم خوردن اتفاقات مهم در بخش اقتصادی و عملیاتی کردن اقدامات روشن و نقطه‌زن علیه سوداگران اقتصادی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی ظهر امروز در خطبه‌های نماز جمعه کرمان در مصلی بزرگ امام علی(ع) با دعوت نمازگزاران به رعایت تقوای الهی، اظهار داشت: خداوند در آیات متعدد قرآن انسان را راهنمایی کرده و به این نکته تاکید دارد که زندگی در این دنیا اصل نیست.

وی با بیان اینکه خداوند زندگی این دنیا را محل آزمایش و ابتلا می‌داند، افزود: خداوند مرگ و حیات ما را محل آزمایش قرار داده است تا مشخص شود عمل چه کسی والاتر است.

امام جمعه کرمان با اشاره به اینکه انسان باید بداند که برای چه آفریده شده و هدف از خلقت انسان چه بوده است، بیان کرد: شناخت درست انسان از هدف خلقت کار معلم است و این معلم است که باید ابتدا بفهمد و پس از آن بفهماند که هدف والا از زندگی و خلقت انسان چیست.

وی با اشاره به اینکه مربی باید تمام ظرفیت‌های وجودی و استعداد‌ها فرد تحت تعلیم خود را به خوبی بشناسد تا به نتیجه دلخواه در امر تربیت برسد، بیان کرد: هدف بالاتر درخشش فرد در انسانیت است و محیط تعلیم و تربیت در کنار محیط خانواده نقش مهمی در اعتلای فرد برعهده دارد.

علیدادی سلیمانی با بیان اینکه زندگی بستری برای رسیدن به هدف بالا و والای انسان است، گفت: هر انسانی در زندگی باید تلاش کند تا علم خود را به کمال برساند و و هرکس در یکی از مراحل متوقف شود نمی‌تواند به هدف والا برسد و معلم و استاد باید به فرد را به نحوی تحت تربیت کند تا همه ابعاد زندگی‌اش برای خدا و رضایت خدا باشد.

نماینده ولی فقیه در استان کرمان با اشاره به اهمیت توجه دولت و دولتمردان به عملیات هوشمند و گسترده در بخش سامان دادن به اقتصاد کشور، اظهار داشت: دولت انقلابی و مردمی باید عزم خود را جزم کرده و برای آسیب‌پذیری کشور در بخش اقتصاد چاره‌اندیشی کند.

امام جمعه کرمان با بیان اینکه دولت باید تلخ کامی اقشار کم درآمد را به شیرینی تبدیل کند، افزود: این مهم با حرکت هماهنگ و همگام اتفاق خواهد افتاد و همه باید در داخل کشور اقدامات روشن و نقطه‌زن علیه سوداگران اقتصادی و در خارج علیه دشمنان را عملیاتی کنند.

وی با اشاره به اینکه ایران قوی باید همانطور که در بخش نظامی پیشرفت کرده در بخش اقتصادی هم پیشرفت کند و هم درهمین تراز و جایگاه قرار گیرد، گفت: دولت باید با فعال کردن مراکز اقتصادی کشور و تقسیم کار دقیق و با تشکیل مرکز عملیات هوشمند و اقتصادی در کشور بتوانند رنگ چند ساله تورم و کاهش ارزش پول ملی را به پایان برساند.

علیدادی سلیمانی با بیان اینکه توقع ما از دولت انقلابی و مردمی این است که این اتفاق در بخش اقتصادی رقم بخورد، ادامه داد: دولت، بانک مرکزی، وزارت امورخارجه و اقتصاد و بخش خصوصی باید در کنار هم قرار گیرند تا بتوانند اقدامات روشن و نقطه زن علیه سوداگران اقتصادی و دشمنان خارجی عملیاتی کنند.

امام جمعه کرمان با بیان اینکه در آینده نزدیک شاهد پیروزی حماس خواهیم بود و دنیای پسا اسرائیل جعلی را مشاهده خواهیم کرد، گفت: امروز دنیا، دانشجویان و دانشگاه‌ها بیدار شده‌اند و این بیداری بستر را برای حکومت عدل جهانی فراهم خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه امروز نتیجه نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپا به نتیجه نشسته است و دانشگاه‌های اروپا و آمریکا به دفاع از مردم مظلوم فلسطین قیام کردند، بیان کرد: امروز جنبش دانشجویی پرچم دفاع از مظلوم را به دست گرفته و خیابان‌های آمریکا و اروپا پر از نسلی است که آماده قیام همه جانبه برای دفاع از مظلوم هستند.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • به صرف لبخند ؛ اردوی جهادی چشم پزشکان تهرانی در گرگان
  • بهترین خوراکی‌ها برای جایگزین کردن آن با شیرینی (فیلم)
  • لبخند یک پرسپولیسی به ناکامی ستاره تراکتور
  • اشک‌ها و لبخند‌ها در کشتی آزاد نونهالان قهرمانی کشور
  • کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کار‌های اسلامی و جهادی است
  • دولت تلخ‌کامی اقشار کم درآمد را به شیرینی تبدیل کند‌
  • پیام تبریک بانک سرمایه به مناسبت دهه فجر
  • معمای وام ازدواج ۱۴۰۳ چگونه حل می‌شود؟
  • ۷ سوغاتی خوشمزه زنجان که باید حتماً امتحان کنید
  • تبریک خاص بوفون به باشگاه سابق: صعود مبارک!