Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - از چند روز پیش متقاضیان وام ازدواج در هنگام مراجعه به سامانه آن در بانک مرکزی طی مراحل ثبت نام در تعیین بانک عامل با مشکل مواجه می‌شدند، چرا که نام بانکی در این مرحله وجود نداشته و به عبارتی ادامه ثبت نام غیرممکن بود.

این در حالی است که از اول مرداد ماه تا پایان شهریورماه بانک مرکزی طرح ضربتی وام ازدواج را به مرحله اجرا در آورد که بتواند صف حداقل ۵۰۰ هزار نفری متقاضیان را تا حد ممکن کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نتیجه اجرای این طرح تا اواخر شهریورماه بیش از ۴۰۰ هزار فقره تسهیلات ازدواج با مشارکت بانک‌های حاضر در سامانه و تشدید پرداختی‌ها از سوی ۱۱ بانک عامل تعیین شده برای طرح ضربتی پرداخت شد.

با وجود این که پایان شهریورماه زمان اتمام طرح ضربتی بانک مرکزی بود اعلام شد، تعلل زوجین در تکمیل پرونده و انجام روال ارائه تسهیلات موجب شد تا این طرح ۱۵ روز دیگر تمدید شود، با این حال در روزهای اخیر متقاضیان در هنگام مراجعه برای ثبت نام با مشکل مواجه شدند، هر چند که گفته می شود گاهی در ساعات اولیه روز تعدادی از بانک‌ها در سامانه امکان ثبت نام داشتند.

به هر صورت این موضوع موجب ابهاماتی برای متقاضیان ثبت نام وام ازدواج بود و این که تا چه زمانی ادامه خواهد داشت. پیگیری موضوع درباره‌ چرایی بسته شدن این سامانه و این که چه زمانی به حالت عادی بر می‌گردد، با این اعلام همراه شد که امروز -دوشنبه- سامانه مجددا به حالت عادی برمی‌گردد و زوجین می‌توانند ثبت نام خود را از سر گیرند. در این شرایط با توجه به اینکه طرح ضربتی وام ازدواج تا پانزدهم مهرماه ادامه دارد زوجین از این امکان برخوردار هستند که در قالب این طرح تسهیلات خود را سریع‌تر دریافت کنند.

اما این که چرا سامانه برای مدتی هر چند کوتاه در شرایطی قرار گرفت که بانک‌های عامل برای معرفی به متقاضیان وجود نداشتند، باید یادآور شد که در مدت اخیر با توجه به ثبت نام‌ها و پرداختی‌های در دستور کار، سقف بانک‌ها نیز تا حدی پر شده بود و بر این اساس اگر پذیرش مجددی صورت می‌گرفت صف‌ها طولانی‌تر شده و متقاضیان حتی اگر ثبت نام هم می‌کردند قابلیت پرداخت برای آنها در مدت زمانی کوتاه امکان پذیر نبود.

این در شرایطی است که تمدید طرح ضربتی وام ازدواج تا پانزدهم مهرماه نیز به شرایط ثبت نام زوجین و پیگیری آنها مربوط می‌شد به طوری که ظاهرا حدود ۴۷ هزار ثبت نام وجود دارد که حتی تعیین شعبه هم شده‌اند، اما در اغلب موارد به دلیل تعلل زوجین برای تکمیل مدارک و عدم مراجعه به شعب موجب کندی در پرداختی‌ها شده است، در حالی که زوجین باید بعد از تعیین شعبه حداکثر تا ۱۲ روز کاری مراجعه کرده و حداکثر بعد از یک ماه از این اقدام مدارک خود را تکمیل کنند.

در طرح ضربتی وام ازدواج علاوه بر ادامه معمول روند پرداخت این تسهیلات از سوی تمام بانک‌های حاضر در سامانه ۱۱ مورد از آنها به طور ویژه و با سهمیه‌های تعیین شده به پرداخت وام می‌پردازند. بانک ملی، سپه، کشاورزی، مسکن، توسعه تعاون، تجارت، ملت، صادرات، رفاه، قرض‌الحسنه مهر ایران و صندوق قرض‌الحسنه پارسیان این بانک‌ها هستند. در این طرح اولویت با مناطق کم برخوردار و محروم بوده و بعد از آن سایر مناطق کشور را شامل می‌شود. همچنین برای تسریع در روند پرداختی‌ها موضوع ضمانت که پیشتر یکی از مشکلات اصلی زوجین بود برطرف شده و برای آن هشت گزینه از سوی بانک مرکزی تعیین شد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۴۹۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه چیز درباره رمز کارت سوخت

کارت سوخت یکی از مهمترین مدارک هر خودرو محسوب می‌شود. بدون این کارت، امکان دسترسی به سوخت در پمپ‌های بنزین ایران وجود ندارد. یک نکته مهم در مورد هر کارت سوخت، رمز آن است. رمز کارت سوخت کلید دسترسی به سهمیه سوخت است و درصورت فراموش‌کردن آن، باید مراحلی را برای دریافت رمز جدید طی کنید تا کارت سوخت شما قابل استفاده باشد. در این مطلب آموزشی از دیجیاتو، به موضوع رمز کارت‌های سوخت و اقدامات پس از فراموشی آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

رمز کارت سوخت و دردسر‌های آن

کارت‌های سوخت تمامی خودرو‌های صفرکیلومتر، دارای یک رمز است. این رمز چهار رقم آخر کد ملی مالک خودرو است که به‌صورت پیش‌فرض نقش رمز کارت‌های سوخت را ایفا می‌کند. کدملی مالک در هیچ کدام از قسمت‌های کارت سوخت درج نشده است، ازاین‌رو سرقت کارت سوخت یا جا ماندن آن در پمپ بنزین، شما را تا حدودی از خطرات حفظ می‌کند. بااین‌حال اگر تمامی مدارک اتومبیل شما سرقت شوند، رمز کارت‌های سوخت نیز در معرض لو رفتن قرار دارد؛ بنابراین گروهی از مالکان خودرو‌ها تمایل خواهند داشت تا پس از تحویل خودرو و کارت سوخت آن، رمز آن را تغییر دهند.

نکته‌ای دیگری که در این بین وجود دارد، مربوط به کارت سوخت خودرو‌های کارکرده است. هنگامی که شما یک خودرو کارکرده را خریداری می‌کنید، کارت سوختی با رمز کدملی مالک قبلی به شما تحویل داده خواهد شد. فرآیند تعویض و صدور کارت سوخت المثنی بسیار زمان‌بر است و اکثر افراد تمایلی ندارند تا درخواست صدور کارت سوخت جدید با نام و کدملی خودشان را صادر کنند. ازاین‌رو خریداران خودرو‌های کارکرده نیز تمایل خواهند داشت تا رمز کارت سوخت اتومبیل کارکرده را به دلخواه خود تغییر دهند.

سومین حالتی که مشکلاتی در حوزه رمز کارت سوخت به وجود می‌آورد، فراموشی آن است. این مورد به‌خصوص در مورد خودرو‌هایی که چندبار توسط افراد مختلف خرید و فروش شده‌اند، بسیار رخ می‌دهد. رمز کارت‌های سوخت این خودرو‌ها براساس شماره ملی مالک نخستین خودرو است، در‌حالی‌که ممکن این خودرو هم‌اکنون در تملک سومین یا چهارمین خریدار باشد. به یاد سپردن یک رمز چند رقمی برای افراد بسیاری دشوار است، ازاین‌رو فراموشی رمز کارت‌های سوخت مشکلی مرسوم به حساب می‌آید.

مدت زمان اعتبار رمز کارت‌های تازه صادر شده چقدر است؟

زمانی که کارت سوخت جدیدی به شما تحویل داده می‌شود، ۴ رقم آخر کدملی مالک به‌صورت پیش‌فرض رمز آن را تشکیل می‌دهد. شما به مدت یک‌ماه فرصت دارید تا با استفاده از کارت جدید خود، اقدام به سوخت‌گیری نمایید. در غیر این‌صورت کارت سوخت شما غیرفعال می‌شود و باید یکبار دیگر برای فعال‌سازی آن به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنید.

اگر رمز کارت سوخت را فراموش کردیم، چه کنیم؟

در قسمت‌های قبل به این موضوع اشاره کردیم که مشکل فراموشی رمز کارت‌های سوخت در مورد خودرو‌های قدیمی بسیار رخ می‌دهد. اگر رمز کارت‌های سوخت خود را فراموش کردید یا آن‌که فروشنده خودرو از ارائه رمز کارت‌های سوخت به شما خودداری کرد، باید به یکی از دفتر نواحی شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی مراجعه کنید تا رمز کارت شما بازیابی شود.

درصورتی‌که کارت سوخت شما گم شده باشد یا رمز آن قابل بازیابی نباشد، باید به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنید. در این حالت شما باید درخواست غیرفعال‌کردن کارت سوخت را صادر کنید که در اصطلاح عامه به سوزاندن کارت سوخت شهرت دارد. پس از آن لازم است تا برای صدور کارت سوخت جدید درخواست دهید.

تغییر رمز کارت‌های سوخت چگونه امکان‌پذیر است؟

برخی مالکان تمایل دارند تا رمز کارت‌های سوخت خودرو را پس از تحویل گرفتن تغییر دهند. همانند بخش مربوط به فراموشی رمز، باید برای تغییر رمز به دفاتر شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در سراسر کشور مراجعه کنید. برای انجام عملیات تغییر رمز، باید شرایط زیر فراهم باشد:

حضور مالک اصلی یا وکیل او همراه با وکالت‌نامه

مدارک شناسایی مالک و وکیل

مدارک شناسایی وسیله نقلیه

اصل کارت سوخت

تکمیل فرم تغییر رمز

اگر رمز کارت سوخت را اشتباه وارد کنیم، چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

درصورتی‌که سه بار رمز کارت‌های سوخت را اشتباه وارد کنید، کارت سوخت شما غیرفعال خواهد شد. البته درصورتی فراموشی یا سرقت کارت سوخت نیز باید درخواست غیرفعال‌سازی کارت سوخت از سوی مالک صادر شود.

هنگامی که کارت سوخت شما غیرفعال شود، راهی برای استفاده مجدد از آن وجود ندارد. در این حالت باید به نزدیک‌ترین دفتر پلیس +۱۰ مراجعه کنید و درخواست صدور کارت سوخت المثنی را صادر کنید.

غیرفعال شدن کارت سوخت چگونه به کاربر اطلاع داده می‌شود؟

هنگامی که کاربر با کارت سوخت غیرفعال‌شده برای سوخت‌گیری مراجعه می‌کند، با کد خطای ۲۵ روبه‌رو خواهد شد. این کد هنگامی به کاربر نمایش داده می‌شود که کارت سوخت او از نظر فیزیکی مشکل پیدا کرده یا آن‌که غیرفعال شده باشد. نمایش این کد به معنای عدم امکان استفاده از کارت سوخت است. در این حالت باید برای صدور کارت سوخت جدید به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه نمایید.

ممبع: تیتر کوتاه

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • «طاووس خانم و ازدواج‌هایش» روی صحنه می‌رود
  • درخواست متقاضیان برای آسان سازی شرایط اعطای وام ۳۰۰ میلیونی
  • همه چیز درباره رمز کارت سوخت
  • شرط عجیب یک معلم برای ازدواج + فیلم
  • کاهش کم سابقه نرخ زاد و ولد در آلمان
  • امیرعبداللهیان: ایرانیانی که نگران تردد خود به ایران هستند، می‌توانند با مراجعه به سامانه پرسمان تردد، از سفر بدون مشکل خود به کشور مطمئن شوند
  • معمای وام ازدواج ۱۴۰۳ چگونه حل می‌شود؟
  • امیرعبداللهیان: ایرانیان معدودی تحت تاثیر فضاسازی رسانه‌های معاند نگران تردد خود به ایران هستند/ آنها می‌توانند با مراجعه به سامانه پرسمان تردد وزارت خارجه از سفر بدون مشکل خود به کشور مطمئن شوند
  • ماجرای صف انتظار زوجین و تاخیر در پرداخت وام ازدواج پیگیری شد
  • اختلال در سامانه وام فرزندآوری و سردرگمی متقاضیان